preskoči na sadržaj

Gimnazija Eugena Kumičića Opatija

 > Novosti
Novosti

Vraćena noćna trizduja – ni manje ni više nego zasluga 4. A

Autor: Oliver Kvasina, Dino Žigulić, 14. 3. 2017.

 

 

      Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da će od 1. lipnja 2017. godine na relaciji Rijeka - Opatija - Lovran prometovati noćna linija 32, legendarna trizduja. Zadnjih petnaestak godina ta linija nije prometovala noću jer je smatrana neisplativom. Ta je činjenica dijelu stanovnika, a osobito mladima i turistima, stvarala niz poteškoća.

      Shvaćajući ovaj problem učenici naše škole Neva Babić, Lejla Zubčević, Lucia Žagar, Christian Josipović, Vito Tuhtan, Dominik Zahirović i Dino Žigulić udružili su se i prijavili na natječaj Savjeta mladih Grada Opatije koji je poticao inicijative mladih u provedbi prijavljenih projekata.

     Pod nazivom Inicijativa za uvođenje noćne linije 32 razradili smo plan aktivnosti, procijenili troškove i podijelili zadatke te prijavili projekt na natječaj. Dodijeljen nam je određeni novčani iznos kojim smo započeli rad naše Inicijative. Započeli smo s otvaranjem Facebook stranice te osmišljavanjem kampanje za senzibiliziranje potencijalno zainteresirane javnosti. Potpora javnosti uvelike nas je iznenadila, ali i potvrdila da smo bili na dobrome putu. Sljedeći korak bilo je prikupljanje potpisa potpore građana Opatije, Rijeke, Lovrana i Matulja. Cijelo vrijeme uživali smo potporu lokalnih medija koji su redovito izvještavali o našem djelovanju. Nakon prikupljanja zavidnoga broja potpisa, ali i pisama potpore od strane niza lokalnih udruga, odlučili smo se uputiti na razgovor u Grad Opatiju. Načelno su nas podržali, ali su nas uputili na daljnje razrađivanje prijedloga i kontaktiranje autobusnih prijevoznika. S predstavnicima Autotroleja održali smo sastanak na kojem su se oni obvezali dostaviti ponudu za ovu liniju. Prolazili su tjedni, ali odgovora nije bilo ni uz naša podsjećanja... Početkom ove školske godine odlučili smo uhvatiti se ukoštac s onime što smo započeli, čvrsti u namjeri da doprinesemo nekim toliko potrebnim promjenama. Ponovo smo zakazali razgovor u Gradu Opatiji gdje smo izvijestili o prepreci na koju smo naišli. Stručne službe Grada odlučile su kontaktirati prijevozno poduzeće Autotrolej, što je napokon urodilo plodom – vraćenom noćnom trizdujom. Dobivenu ponudu Grad Opatija je prihvatio, a naknadno i Općina Lovran.

     Prijedlog je da linija vozi od spomenutoga 1. lipnja do 31. prosinca 2017. godine,  svakoga petka i subote, s polaskom iz Rijeke u 2:30. Time smo uspjeli ostvariti nešto o čemu se toliko dugo govorilo kao neophodnome. Naša Inicijativa za uvođenje noćne linije 32 je ostvarena.

Dino Žigulić, 4. A, jedan od inicijatora
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Oglasna ploča
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 3. 2011.

Ovaj mjesec: 2789
Ovaj tjedan: 562
Danas: 27
 
Anketa
Kako vam se sviđa nova ideja dolaska subotom u školu na razne slobodne aktivnosti?
 
Forum
 
Korisni linkovi 
...pRIJAVI SE

   

 

 
 > Novosti
CMS za škole logo
Gimnazija Eugena Kumičića Opatija / Drage Gervaisa 2, HR-51410 Opatija / gimnazija-ekumicica-opatija.skole.hr / ured@gimnazija-ekumicica-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju