2018-12-04 19:22:33

Proslavili smo 55. obljetnicu Gimnazije u Opatiji


 

  Gimnazija u Opatiji djeluje već punih 55 godina kao jedna od četiri srednje škole na području grada Opatije. Svoju je povijest započela 1963. godine, kada su otvorena dva opća razreda, ubrzo je postala i prva gimnazija na ovome području s jezičnim usmjerenjem. Danas u njoj radi 30 djelatnika, a broji preko 170 učenika.

  Gimnazija je svoj 55. rođendan obilježila u četvrtak 29.11.2018. posebnim programom koji su pripremili djelatnici te sadašnji i bivši učenici. Obilježavanje je započelo javnom tribinom u prostorijama hotela 4 Opatijska Cvijeta na temu  „Gimnazija nekad i sad“, koju je osmislila i vodila bivša učenica naše škole, a danas školska psihologinja Sanja Bradi. U tribini sudjelovale su bivše učenice a danas profesorice u gimnaziji: Vanda Podgoršek, Irene Kuvačić, Sintija Tropper Trinajstić i Ivana Černeha te sadašnji i bivši učenici.

   Program je nastavljen svečanim glazbeno-scenskim dijelom u glavnoj dvorani Centra Gervais u 18 sati, a kroz koji je okupljene vodila nekadašnja GEK-ovka Ema Starčić.

   Na pozornici smo vidjeli i čuli bivše GEK-ovke The Blondes i Auroru Sršen, a doživljaj su upotpunili učenici Gimnazije Eugena Kumičića Opatija: Petra Barić i Tin Frleta, Dorotea Šošo i Mateo Babić, Leona Shalevska, Tonko Pavičević i Matija Reljanović te školski zbor.

     David Benković


Gimnazija Eugena Kumičića Opatija