2019-03-02 13:12:37

Maškarani dan i humanitarna akcija

Maškarani dan u našoj školi bio je u utorak,  26. veljače. Veliki broj učenika i nekolicina nastavnika maskirali su se u različite kostime. Školskim hodnicima prošetali su spavači, mesari, hipiji, gangsteri… Bio je to jedan vrlo veseo i opušten dan, čemu je dodatno doprinijela činjenica da su maskirani učenici bili oslobođeni usmene provjere znanja.

Isti dan, provedena je i humanitarna akcija kojom su se prikupljala novčana sredstva za odjel dječj hematoonkologije KBC-a Rijeka. Ponosni smo na činjenicu da su se akciji odazvali svi učenici i djelatnici GEK-a. Pokretač ove velikodušne akcije polaznici su fakultativne nastave Utjecaj rimske mitologije na našu svakodnevnicu sa svojom mentoricom Anom Marković, prof. Prikupljen je dovoljan broj sredstava kojima smo omogućili donaciju prijenosnog aspiranta za čišćenje nosa za malene pacijente.

GEK-ovc i su već puno puta organizirali humanitarne akcije i rado se takvim akcijama odazivaju. Želja nam je da se u našoj školi i ubuduće organiziraju takve akcije kojima pomažemo onima kojima je to najpotrebnije, a sebe na taj način duhovno obogaćujemo.

Sara Gašparić i Lea Leonarda Pašić, 3.b


Gimnazija Eugena Kumičića Opatija